Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης

thermomonosi

  Η ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, που μέχρι πρόσφατα δε λαμβανόταν ιδιαίτερα υπόψη κατά τον σχεδιασμό, τα τελευταία έτη έχει γίνει αναγκαιότητα. Σε αυτό έχει συμβάλλει η έντονη κλιματική αλλαγή καθώς και η αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Σε νέες οικοδομές με την θερμοπρόσοψη μπορούν να εξοικονομηθούν αρκετά κατασκευαστικά κόστη και να μειωθούν μελλοντικά ενεργειακά κόστη.

     Η εξωτερική θερμομόνωση γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων τοίχων του κτηρίου και η προστασία τους με διαδοχικές στρώσεις εξειδικευμένων υλικών. Τα υλικά αυτά προσφέρουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες, τις μηχανικές καταπονήσεις, τις ανεμοπιέσεις, τις ισχυρές κρούσεις καθώς και οποιαδήποτε άλλη επίδραση μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία του συστήματος. Για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπόψιν, όπως η υπάρχουσα θερμομονωτική επάρκεια (για παλιά κτήρια) ή την ενεργειακή μελέτη (για καινούργια κτήρια), το τοπικό κλίμα της περιοχής καθώς και τα δομικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται το κτήριο.

 

 

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης είναι αρκετά:

  1. Γίνεται ολοκληρωμένη θερμομόνωση με εξάλειψη θερμογεφυρών (σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα στοιχεία του κτηρίου (όπως δοκάρια, κολώνες, τοιχία κλπ)
  2. Προστατεύονται οι επιφάνειες των τοίχων από εξωτερική/εσωτερική υγρασία και νερό της βροχής, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης στο εσωτερικό του κτιρίου ή μέσα στον τοίχο, ενώ ταυτόχρονα στεγανοποιούνται
  3. Καλύτερη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτηρίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της θέρμανσης ή του κλιματισμού
  4. Με την εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) δεν μειώνεται το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.
  5. Αναβαθμίζονται αισθητικά οι εξωτερικοί τοίχοι του κτηρίου
  6. Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το κτίριο, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια.
  7. Η ελαστικότητα και ανθεκτικότητα των υλικών σε συνδυασμό με τις υψηλές αντοχές του προσφέρουν μεγάλη αντοχή στους ρύπους, την μούχλα και τους μικροοργανισμούς. Οι τελικές επιφάνειες είναι “αυτοκαθαριζόμενες”.
  8. Το κόστος κατασκευής αποσβένεται αρκετά γρήγορα

 

  Στάδια εφαρμογής εξωτερικής θερμομόνωσης

 

1. ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου και αποτελεί τη βάση που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος θερμοπρόσοψης

2. ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ & ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

Χρησιμοποιείται για την επικόλληση κάθε τύπου θερμομονωτικών πλακών.

3. ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το μονωτικό υλικό είναι αυτό που προσφέρει τη βασική ιδιότητα του συστήματος. Όλα τα υπόλοιπα υλικά το προστατεύουν και “συνεργάζονται” για να προσφέρει το μονωτικό υλικό τις ιδιότητές του. 

4. ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα ενσωματώνεται ως οπλισμός στο Βασικό επίχρισμα 

5. ΒΥΣΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εκτονούμενα βύσματα για συμπληρωματική μηχανική στήριξη των μονωτικών υλικών. Εφαρμόζονται σε κτήρια ή επιφάνειες των κτηρίων που εκτίθενται στον άνεμο και σε εφαρμογές σε παλαιά κτήρια.

6. ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ & ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

Μια δεύτερη στρώση του υλικού επικόλλησης για το βασικό επίχρισμα προστασίας/μηχανικής αντοχής με ενσωμάτωση υαλοπλέγματος

7. ΑΣΤΑΡΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Γίνεται προετοιμασία του τελικού επιχρίσματος με χρωματισμένο αστάρι με βάση την απόχρωση της επιλογής σας

8. ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ

Το τελικό επίχρισμα, εκτός από τη διακόσμηση και την αισθητική, είναι αυτό που στεγανώνει και σφραγίζει την επιφάνεια του συστήματος προστατεύοντας το μονωτικό από τα καιρικά φαινόμενα και τους “επιθετικούς” παράγοντες του περιβάλλοντος. Στο κατάστημα μας μπορείτε να διαλέξετε μια απόχρωση και να σας το χρωματίσουμε εκείνη την στιγμή στις ειδικές μηχανές COLORMAP που διαθέτουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θερμοπρόσοψη επικοινωνήστε μαζί μας, το προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση σας.